Γ. Τράγκας: «Το παραβάν του Ερντογάν και η σημαία ευκαιρίας του Τσίπρα»

Των κώδωνα του κινδύνου χτύπησε ο Γ. Τράγκας, από την εκπομπή «Εν Αθήναις» και τα Παραπολιτικά 90.1 Fm, για τις μυστικές παραχωρήσεις που ενδεχομένως έκανε χθες ο Αλέξης Τσίπρας στον Ταγίπ Ερντογάν, με τους δυο πρωθυπουργούς στην κοινή συνέντευξη τύπου να κάνουν γαργάρα το θέμα των ελληνικών νησιών όπως είχε επίσημα ανακοινωθεί ότι θα βρισκόταν στην ατζέντα της συζήτησης.
Συγκεκριμένα ανέφερε:

«Όσα ειπώθηκαν χτες στο Λευκό παλάτι εκεί στην Άγκυρα δεν έχουν φυσικά καμία σχέση με τις δηλώσεις που ακούστηκαν στην κοινή συνέντευξη τύπου. Οι Τούρκοι για λίγες ώρες ξέχασαν τα σύνορα της καρδιά τους, την «γαλάζια πατρίδα» και την αμφισβήτηση του Αιγαίου, αφού προηγουμένως είχαμε μπαράζ παραβιάσεων στον εναέριο χώρο. Ο Ερντογάν θυμήθηκε τα αδέρφια του στην Ελλάδα, θυμήθηκε το θέμα των μουφτήδων και τους 8 αξιωματικούς που εντελώς συμπωματικά επικήρυξε την ίδια μέρα που πάτησε πόδι στην Τουρκία ο Έλληνας πρωθυπουργός. Αυτά στις κοινές δηλώσεις, πίσω τι ειπώθηκε;

Ο «Ιωαννίδης της Αριστεράς» έχει ανοίξει τον ασκό του Αιόλου στα Βαλκάνια. Τί ειπώθηκε από πίσω; Ελπίζω όταν το μάθουμε να μην ανατριχιάσουμε, να μην πιάσουμε το κεφάλι μας και να μην είναι αργά. Φυσικά δεν μάθαμε όσα ειπώθηκαν στο παρασκήνιο, στην κατ’ ιδίαν κουβέντα του Ταγίπ Ερντογάν με τον Αλέξη Τσίπρα. Στην ατζέντα των συνομιλιών οι Τούρκοι είχαν βάλει και το θέμα των νησιών του Αιγαίου και το ανακοίνωσαν επίσημα πριν πατήσει το πόδι του ο Τσίπρας στην Τουρκία. Άλλωστε σε όλες τις συναντήσεις ο σουλτάνος επιμένει για τον εκσυγχρονισμό της Λωζάνης. Χθες στις κοινές δηλώσεις περιορίστηκε ξαφνικά στα θέμα των μουφτήδων της Θράκης και στους 8 πραξικοπηματίες που αναζητά επίμονα, τους γκουλενιστές. Από την άλλη πλευρά ο δικός μας, ο αναγνωρίσας τα Σκόπια ως «Μακεδονία», ο Τσίπρας θυμήθηκε μόνο τις παραβιάσεις της Τουρκίας στον εναέριο χώρο του Αιγαίου, επαναλαμβάνοντας στερεότυπα ότι για τους 8 αξιωματικούς έχει αποφανθεί η ελληνική δικαιοσύνη και αυτό δεν είναι θέμα δικό του.»

Στη συνέχεια ο Γιώργος Τράγκας πρόσθεσε:

«Όποιος παρατήρησε χθες το πρόσωπο του Αλέξη διαπίστωσε τις πιέσεις που δέχεται ενώ καταρρέει πολιτικά και δημοκοπικά, την ώρα που έχει κυβέρνηση τραχανά και κουρελού. Οι κάμερες τον έδειχναν σφιγμένο με αλλοιωμένα τα χαρακτηριστικά του. Οι Τούρκοι ξέρουν ότι θα φύγει σε λίγο καιρό και περιμένουν τον Μητσοτάκη, ετοιμάζοντας τις παγίδες τους. Ο Τσίπρας τους βολεύει σε όλα. Ξέρουν ότι ετοιμάζει δεξιά παρένθεση και σκέφτονται πως να βοηθήσουν και αυτοί αυτό το παλικάρι των Βαλκανίων.

Επί εβδομάδες οι «γείτονες», η Άγκυρα ετοίμαζε το σκηνικό υποδοχής του Τσίπρα. Η αποχώρηση του Καμμένου, ο διαχωρισμός των σιαμαίων, διευκολύνει τις συζητήσεις, τα παζάρια με τον άνθρωπο που πούλησε στα κρυφά και παρασκηνιακά την Μακεδονία μας.Τους διευκολύνει πολύ γιατί ήξεραν τα μυστικά παζάρια με τον Ζάεφ. Η αποχώρηση του Καμμένου διευκολύνει, το έγραψαν και οι τουρκικές εφημερίδες με πρώτη την πολύχρωμη Χουριέτ.

Όπως και να το κάνουμε η αναγνώριση των Σκοπιών ως μοναδική «Μακεδονία» στον κόσμο, άνοιξε τον ασκό του Αιόλου. Έδειξαν ένα πολιτικό έτοιμο για όλα, παρακάμπτοντας τη βούληση του λαού. Είναι οφθαλμοφανές, πασιφανές, ο Τσίπρας θεωρείται σημαία ευκαιρίας για όλους. Θεωρείται εθνομιδενιστής και εύκολος, όλοι τον συγχαίρουν. Όταν βλέπεις κάποιον να δέχεται συγχαρητήρια από όλους ενώ τον αποδοκιμάζει ο λαός, τότε θεωρείται σημαία ευκαιρία για όλους και φυσικά για το ανατολίτικο παζάρι. Φυσικά και δεν έχουμε πειστεί ότι μίλησαν μόνο για μουφτήδες και για τους αξιωματικούς. Κανείς δεν πείθεται ότι η κουβέντα ήταν μόνο για την αποκλιμάκωση της έντασης. Χέστηκαν οι Τούρκοι, ζουν χρόνια με την ένταση και την αυξάνουν καθημερινά. Το σκάφος Barbaros και οι φρεγάτες που το ακολουθούν χάθηκαν ως δια μαγείας; Όσα ακούσαμε χθες στην Άγκυρα ήταν το παραβάν, το προπέτασμα καπνού.

Είμαι βέβαιος ότι οι Τούρκοι πήγαν χθες σε κουβέντα για την συνδιαχείριση του Αιγαίου και τον εκσυγχρονισμό της Λωζάνης. Το παλικάρι έδωσε διάφορές υποσχέσεις για να γίνουν ιστορικά βήματα, όπως είπε. Δεν μας είπε όμως τι εννοεί με τα ιστορικά βήματα, απλά το ανήγγειλε και σκόρπισε ανατριχίλα.

Ποια είναι τα επόμενα βήματα με την Τουρκία και ποιες είναι οι ιστορικές αποφάσεις που προανήγγειλε ο Αλέξης. Μόνο ενθυμούμενοι τις Πρέσπες ανατριχιάζουμε. Τί συμφωνίες έχει κατά νου και τι προαναγγέλλει; Τα θεμέλια λέει μπήκαν χθες όμως δεν τα ακούσαμε στις κοινές δηλώσεις. Όλα τα παραδίδει στα κρυφά, τί άλλο έχει να πουλήσει το ξεπουλιτάρι. Ο παραδώσας το όνομα της Μακεδονίας κουβεντιάζει με τον Ταγίπ Ερντογάν, για βήματα εμπιστοσύνης και ότι στήσανε τα θεμέλια στο παλάτι.

Παραβάν, προπέτασμα καπνού οι αναφορές για τους 8 Τούρκους αξιωματικούς και η επικήρυξή τους. Τους αναζητά ο Ερνογάν για εκδίκηση και παραδειγματισμό για να σπείρει τον τρόμο στους αντιπάλους του. Δεν αποκλείεται να επαναληφθεί το σενάριο με την απαγωγή του Οτσαλάν στο Ναϊρόμπι, αλλά είναι δύσκολο.»

Τέλος, ο έγκριτος δημοσιογράφος σχολίασε τον κ. Μητσοτάκη και έθεσε το ερώτημα για το αν είναι αποφασισμένος να πάει κόντρα στην Μέρκελ.

«O K.Μητσοτάκης ανησύχησε για την επίσκεψη του Τσίπρα στην Τουρκία. Το βέτο όμως Κυριάκο μου προϋποθέτει κόντρα με την Γερμανία, με την καγκελάριο ή θα είσαι υπάκουος όπως πιστεύουν οι περισσότεροι. Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι η κυβέρνηση νοικιάζει βουλευτές κομπάρσους. Ο κ. Σταύρος Θεοδωράκης λέει ότι είναι πραξικόπημα να υπάρχουν κοινοβουλευτικές ομάδες με τρεις βουλευτές.


Με ύφος χιλίων καρδιναλίων ο Ν. Παππάς ανακοίνωσε χθες την εκτόξευση του Hellas Sat 4. Γιατί δεν μπαίνετε σε ένα διαστημόπλοιο, αφού σας αρέσει τόσο το διάστημα, όλοι εσείς οι ένοικοι του Μαξίμου, θα σας έχουμε πατατάκια, καφεδάκια και μπάρες από δημητριακά. Θα πάτε εσείς στο διάστημα και εμείς θα ηρεμήσουμε. Εκτός αν προτιμάς να πας στις ακτές της Βενεζουέλας.»


06 Φεβρουαρίου
Κατηγορίες:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

[blogger] [facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget