Αποκάλυψη: Έτσι παρακολουθούν το κινητό σου – Η ρύθμιση για να το αλλάξεις





Google κινητά: Γνωστός έγινε ο τρόπος με την οποία η google μας… ακούει. Ποιος είναι ο τρόπος για να το σταματήσετε…

Όταν ήρθε στα αυτιά μας η είδηση (το 2019) ότι η Google και η Amazon έδιναν πρόσβαση σε ανθρώπινους εργολάβους σε ηχητικά κλιπ από τις συσκευές Google Home (τώρα Google Nest) και Echo των πελατών, σίγουρα όλοι μας τρομοκρατηθήκαμε.



Η Google άλλαξε έκτοτε την πολιτική της, απαιτώντας από εμάς να επιλέξουμε να ηχογραφούμε φωνητικές αναζητήσεις εξαρχής. Η συμμετοχή επιτρέπει επίσης την ανθρώπινη αναθεώρηση, αν και ο ήχος είναι ανώνυμος.

Σε περίπτωση που δεν θυμάσαι αν επέλεξες να συμμετέχεις ή όχι, ή αν το έχεις κάνει και τώρα το μετανιώνεις, σου έχουμε τη λύση!



Μπορείς να βρεις όλη τη δραστηριότητά σου στο Google, από την πλοήγηση στους Χάρτες Google έως τα ερωτήματα της μηχανής αναζήτησης, στην ενότητα Η «δραστηριότητά μου» του λογαριασμού σας Google.

Μπορείς να διαβάσεις μια λίστα στην εφαρμογή Google Home ή ακόμα και να ακούσεις το δικό σου ιστορικό φωνητικής αναζήτησης (αν έχει ηχογραφηθεί). Ευτυχώς, μπορείς εύκολα να καθαρίσεις τον λογαριασμό σου.
Google κινητά: Βήματα – Διαγραφή των φωνητικών εγγραφών από τον Βοηθό Google:στον υπολογιστή

1. Πήγαινε στη διεύθυνση myactivity.google.com στον υπολογιστή σου. Εάν έχεις πολλούς λογαριασμούς Gmail, βεβαιώσου ότι έχεις συνδεθεί σε αυτόν που σχετίζεται με τη συσκευή σου Google Home.



2. Κάνε κλικ στη Δραστηριότητα ιστού και εφαρμογών.

3. Επέλεξε Διαχείριση όλων των δραστηριοτήτων ιστού και εφαρμογών.

4. Κάνε κλικ στην επιλογή Φιλτράρισμα κατά ημερομηνία και προϊόν.



5. Επίλεξε Voice and Audio στη λίστα των Προϊόντων Google και κάνε κλικ στο Apply.

Από εκεί, μπορείς να δεις μια χρονολογική λίστα με όλες τις εντολές που έχεις δώσει στη συσκευή σου και να τις διαγράψεις.
Google κινητά: στο τηλέφωνο

Δυστυχώς, δεν μπορείς ακόμα να φιλτράρεις κατά ημερομηνία και προϊόν στην εφαρμογή Google Home.



Μπορείς να φιλτράρεις μόνο κατά ημερομηνία, επομένως πρέπει είτε να διαγράφεις εντολές μία κάθε φορά, είτε να διαγράφεις τα πάντα είτε η δραστηριότητά σου στον ιστό συγκεντρώνεται. Ωστόσο, λειτουργεί σε προγράμματα περιήγησης για κινητά.
Google κινητά: Πώς να απενεργοποιήσετε τη δραστηριότητα φωνής και ήχου

Μπορείς να εμποδίσεις την Google να αποθηκεύει τις φωνητικές σου ηχογραφήσεις και τη δραστηριότητα ήχου μέσω των ρυθμίσεων του λογαριασμού σου Google. Ωστόσο, θα κάνει τη φωνητική αναζήτηση με τον Βοηθό Google (συμπεριλαμβανομένων των ηχείων Google Home) να σταματήσει να λειτουργεί μέχρι να την ενεργοποιήσεις ξανά.
Google κινητά: Πώς μπορείς να το κάνεις από τον υπολογιστή:

1. Πήγαινε στη διεύθυνση myactivity.google.com.



2. Κάνε κλικ στις γραμμές ρυθμίσεων επάνω αριστερά.

3. Επίλεξε Στοιχεία ελέγχου δραστηριότητας στο μενού.

4. Ενεργοποίησε ή απενεργοποίησε την επιλογή Συμπερίληψη ηχογραφήσεων.



5. Η Google θα ρωτήσει αν είσαι σίγουρος και θα σου πει λίγα περισσότερα για το τι σημαίνει παύση φωνής και ήχου. Εάν εξακολουθείς να θέλεις να το κάνεις, κάνε κλικ στην επιλογή «Συμφωνώ».

Πηγή: www.theissue.gr
Πρόστιμο μαμούθ στην Google επειδή μας παρακολουθεί: Τι αλλάζει

Google: Πολλές φορές στο παρελθόν έχει τεθεί στο προσκήνιο το ζήτημα της παρακολούθησης της τοποθεσίας των χρηστών από την εταιρεία Google, γεγονός που συχνά έχει προκαλέσει και πολιτικές/κοινωνικές αντιδράσεις.



Το ζήτημα στην Αμερική έχει λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις αν σκεφτεί κανείς ότι πολλές πολιτείες των ΗΠΑ στράφηκαν εναντίον της εταιρείας συγκεκριμένα για το θέμα του εντοπισμού και της παρακολούθησης της τοποθεσίας των χρηστών.

Κάπως έτσι προέκυψε και ο μεγάλος οικονομικός διακανονισμός της εταιρείας με τις αρχές. Ένας διακανονισμός που από ότι φαίνεται θα κοστίσει στην Google κοντά στα 400 εκατομμύρια δολάρια – συγκεκριμένα 391,5!

Όλα ξεκίνησαν όταν 40 πολιτείες στις ΗΠΑ στράφηκαν εναντίον της εταιρείας υποστηρίζοντας ότι η Google πραγματοποιούσε συστηματικής παρακολούθηση της τοποθεσίας των χρηστών με σκοπό την παραπλάνηση τους!



Αυτό το πράγμα φέρνει τα πάνω κάτω στο σχεδιασμό της εταιρείας καθώς ίσως χρειαστεί νέα «πατέντα» ως προς το ζήτημα του εντοπισμού της τοποθεσίας.

Προφανώς για έναν κολοσσό όπως η Google που μόνο στους πρώτους μήνες του έτους είχε έσοδα 111 δισεκατομμύρια δολάρια το ζήτημα του προστίμου δεν είναι το μέγιστο. Το σημαντικότερο σχετίζεται με τις αλλαγές που πρέπει να κάνει η εταιρεία ως προς τη διαδικασία του location tracking.
Google κινητά: Google – Τι πρέπει να κάνει από εδώ και πέρα

Ειδικότερα η Google πρέπει να προχωρήσει στην κατασκευή μιας ιστοσελίδας στο πλαίσιο του Android στην οποία οι χρήστες θα πρέπει να είναι σε θέση να βλέπουν το ιστορικό με τις τοποθεσίες τους αναλυτικά.



Ως προς τη δικαστική διαμάχη που οδήγησε σε αυτό το πρόστιμο και σε αυτη την απόφαση να σημειωθεί ότι οι πολιτείες επικαλούνται το εξής παράδειγμα, μη νόμιμου location tracking.

Το παράδειγμα αυτό σχετίζεται με την επιλογή που συχνά η Google εμφανίζει και η οποία ζητά πρόσβαση στο ιστορικό της τοποθεσίας για να βελτιώσει την εμπειρία των χρηστών στο Google Maps.



Από ότι φαίνεται όμως αυτό το ιστορικό τοποθεσίας, δεν έχει σκοπό την καλύτερη λειτουργία του Google Maps.



Από την πλευρά της η Google υποστηρίζει πως το λάθος οφείλεται στη χρήση παλαιότερων πολιτικών που ακολουθούσε και οι οποίες έχουν εγκαταλειφθεί εδώ και χρόνια. Μένει να φανεί, το σίγουρο είναι πως το θέμα και είναι πολύ σοβαρό και μας αφορά!
Google κινητά: «Καμπάνα» 391 εκατ. δολαρίων

Ο τεχνολογικός γίγαντας Google παρακολουθούσε την τοποθεσία χρηστών οι οποίοι είχαν επιλέξει στις συσκευές τους να μην χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες εντοπισμού θέσης GPS όπως υποστηρίζουν σε αγωγή του 40 πολιτείες των ΗΠΑ. Η εταιρεία ήρθε σε διακανονισμό και καλείται να καταβάλει 391,5 εκατ. δολάρια.

Πρόκειται για τον μεγαλύτερο διακανονισμό πολλαπλών πολιτειών στην ιστορία των ΗΠΑ που σχετίζεται με την προστασία της ιδιωτικής ζωής, όπως μεταδίδει το BBC.

Παράλληλα η Google καλείται να είναι διαφανής σχετικά με την παρακολούθηση της τοποθεσίας των χρηστών στο μέλλον και να αναπτύξει ιστοσελίδα στην οποία θα ενημερώνει για τα δεδομένα που συλλέγει.



Εκπρόσωπος της Google δήλωσε ότι «με βελτιώσεις που έχουμε κάνει τα τελευταία χρόνια, διευθετήσαμε αυτή την έρευνα, η οποία βασίστηκε σε ξεπερασμένες πολιτικές προϊόντων που αλλάξαμε πριν από χρόνια».

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον περασμένο μήνα η Google συμφώνησε να καταβάλει στην Αριζόνα 85 εκατ. δολάρια για παρόμοια ζητήματα που αφορούσαν τον τρόπο με τον οποίο συλλέγει δεδομένα.

Νομικά κατά τις Google κινήθηκαν τον περασμένο Ιανουάριο το Τέξας, η Ιντιάνα, η Ουάσινγκτον και η Περιφέρεια της Κολούμπια, υπόθεση η οποία αναμένεται να εκδικαστεί στο μέλλον.
«Παραπλάνησαν τους χρήστες»

Η γνώση της τοποθεσίας ενός χρήστη βοηθά τους διαφημιστές να στοχεύουν προϊόντα, ενώ οι υπηρεσίες εντοπισμού θέσης βοηθούν την εταιρεία να βγάζει 200 δισ. δολάρια σε ετήσια διαφημιστικά έσοδα.



«Για χρόνια η Google έθετε ως προτεραιότητα το κέρδος έναντι της ιδιωτικής ζωής των χρηστών της» δήλωσε η Γενική Εισαγγελέας του Όρεγκον Ellen Rosenblum, η οποία ηγήθηκε της υπόθεσης – μαζί με τον Γενικό Εισαγγελέα της Νεμπράσκα Doug Peterson.

Όπως τόνισε «Οι καταναλωτές νόμιζαν ότι είχαν απενεργοποιήσει τις λειτουργίες εντοπισμού θέσης στην Google , αλλά η εταιρεία συνέχισε να καταγράφει κρυφά τις κινήσεις τους και να χρησιμοποιεί αυτές τις πληροφορίες για τους διαφημιστές».

Οι γενικοί εισαγγελείς δήλωσαν ότι η Google παραπλανούσε τους χρήστες σχετικά με τον εντοπισμό τοποθεσίας τουλάχιστον από το 2014, παραβιάζοντας τους κρατικούς νόμους περί προστασίας των καταναλωτών.

Η εταιρεία κλήθηκε να βελτιώσει σημαντικά τον έλεγχο των χρηστών και τον τρόπο με τον οποίο γνωστοποιεί την παρακολούθηση της τοποθεσίας, αρχής γενομένης από το 2023.


Fund καλεί τη μητρική της Google να απολύσει προσωπικό και να μειώσει τα κόστη

Μήνυμα στη διοίκηση της μητρικής εταιρείας της Google, Alphabet, ώστε να προχωρήσει σε απολύσεις υπαλλήλων της έστειλε το hedge fund TCI, σύμφωνα με την Wall Street Journal.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το TCI ζητά από τη διοίκηση της Alphabet να μειώσει τα κόστη. Σε σχετική επιστολή, το fund υποστηρίζει ότι η Alphabet θα έπρεπε να έχει «σημαντικά λιγότερους υπαλλήλους» από αυτούς που διαθέτει σήμερα.

Το TCI υποστηρίζει πως η αξία των μετοχών της Alphabet που διακατέχει ξεπερνά τα 6 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με την WSJ.

Η προτροπή για απολύσεις στη διοίκηση της Alphabet έρχεται καθώς αυξάνονται οι περικοπές προσωπικού στις οποίες προχωρούν οι μεγάλες αμερικανικές επιχειρήσεις, εν μέσω της οικονομικής αβεβαιότητας που επικρατεί παγκοσμίως.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Disney σχεδιάζει ένα στοχευμένο «πάγωμα» προσλήψεων σε συνδυασμό με ορισμένες περικοπές θέσεων εργασίας, σύμφωνα με εσωτερικό σημείωμα που εστάλη σε στελέχη της.

Yπενθυμίζεται πως τα κέρδη και τα καθαρά έσοδα του Ομίλου της Disney διαμορφώθηκαν κάτω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών για το δ’ τρίμηνο του οικονομικού έτους, αλλά με την εταιρεία να εμφανίζει καλύτερα των προβλέψεων μεγέθη στις πλατφόρμες streaming της.
Η beta έκδοση της εφαρμογής Health Connect είναι πλέον έτοιμη

Η Google και η Samsung εργάζονται για να κάνουν το λογισμικό Wear OS 3 αρκετά αξιόλογο και μέρος της πρωτοβουλίας βελτίωσης είναι ένας κόμβος διαχείρισης all-in-one, γνωστός ως Health Connect. Η εφαρμογή είναι πλέον διαθέσιμη στους χρήστες για λήψη και χρήση σε έκδοση beta.

Για τους κατασκευαστές έξυπνων ρολογιών και εξοπλισμού γυμναστικής το νέο καθεστώς API απλοποιεί αυτό που πρέπει να κάνουν για να επιτρέψουν στους χρήστες να συνδεθούν και να προωθήσουν τα δεδομένα τους. Με το Health Connect, οι χρήστες μπορούν να αλλάξουν τα δεδομένα που αποστέλλονται και να βλέπουν πότε οι εφαρμογές έχουν πρόσβαση σε αυτά τα δεδομένα. Τα δεδομένα χωρίζονται σε περισσότερους από 40 τύπους έξι κατηγοριών.

Η νέα πρωτοβουλία πλαισιώνεται ως μεγάλος μοχλός για την ανάπτυξη του Wear OS 3, οι ιδιοκτήτες Android που ασκούνται επωφελούνται συνολικά. Η εφαρμογή μπορεί να αποκτηθεί από το Play Store αυτήν τη στιγμή.


newsme.gr

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

[blogger] [facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget