Οι σύγχρονες διαγνωστικές και θεραπευτικές οδηγίες για την αυτοάνοση ηπατίτιδα

Με εξετάσεις αίματος και βιοψία ήπατος η διάγνωση




Συμπτώματα, διάγνωση και θεραπευτική αντιμετώπιση για την αυτοάνοση ηπατίτιδα


Ένα από τα μεγαλύτερα και πιο σημαντικά όργανα του ανθρώπινου σώματος είναι το ήπαρ. Επιτελεί πολύ σημαντικές λειτουργίες όπως είναι η σύνθεση γλυκογόνου, η παραγωγή των παραγόντων πήξης του αίματος, ο μεταβολισμός των φαρμάκων, η απενεργοποίηση τοξινών και βοηθά μέσω της παραγωγής των χολικών οξέων στην πέψη των τροφών. 

«Ο όρος ηπατίτιδα είναι γενικός και αναφέρεται στην παρουσία φλεγμονής στο ήπαρ. Υπάρχουν πολλές μορφές (οξεία, χρόνια) και πολλά αίτια ηπατίτιδας (όπως ιοί και φάρμακα). 


Στην περίπτωση της αυτοάνοσης ηπατίτιδας, το αμυντικό σύστημα του οργανισμού επιτίθεται στα κύτταρα του ήπατος με αποτέλεσμα να προκαλείται φλεγμονή και δυσλειτουργία του οργάνου», επισημαίνουν οι κ.κ. Νικόλαος Ζαμπιαδάκης, MD, Γαστρεντερολόγος – Ηπατολόγος και Χαράλαμπος Ζλατινούδης, MD, MSc, MRCP(UK), Γαστρεντερολόγος – Ηπατολόγος, Διευθυντής και Επιμελητής αντίστοιχα στην Γ' Γαστρεντερολογική - Ηπατολογική Κλινική του Metropolitan General.

Οι ειδικοί αναφέρονται στους τύπους, στις εξετάσεις που οδηγούν στη διάγνωση και στη θεραπευτική προσέγγιση της νόσου:


Συμπτώματα, Διάγνωση, Θεραπευτική Αντιμετώπιση

Η αυτοάνοση ηπατίτιδα μπορεί να εμφανιστεί οποιαδήποτε στιγμή και αφορά άτομα κάθε ηλικίας, φυλής ή φύλου, αν και είναι 3-4 φορές πιο συχνή στο γυναικείο πληθυσμό από ότι στον ανδρικό.


Η αιτιοπαθογένεια της αυτοάνοσης ηπατίτιδας δεν έχει αποσαφηνιστεί πλήρως, αλλά πιστεύεται ότι εμπλέκονται γενετικοί προδιαθεσικοί παράγοντες σε συνδυασμό με περιβαλλοντικά εκλυτικά αίτια όπως οι ιογενείς λοιμώξεις και τα φάρμακα. Η αυτοάνοση ηπατίτιδα διακρίνεται σε τύπου 1 και τύπου 2, με τον δεύτερο να εμφανίζεται συχνότερα στα παιδιά.



athensvoice.gr
Κατηγορίες:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

[blogger] [facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget