Νέα Παραλία: το μαύρο χάλι και τις πταίει.






Γράφει ΓΙΑΝΝΑ ΔΗΜΗΝΑ



Θα είμαι λακωνική. Εμείς μείναμε εδώ το τριήμερο της Πρωτομαγιάς. Εμείς έχουμε ένα τετράποδο που δεν έχει τρέξει ελεύθερο το φουκαριάρικο όλη του τη ζωή, από τότε τουλάχιστον που ήρθε εδώ. εκεί που μεγάλωσε, είχε ένα σπίτι με λιβάδι γύρω γύρω όπου έπαιζε αμέριμνο και μύριζε λουλουδάκια χωρίς λουράκι.



Μια φορά προ κορονοϊού το είχαμε πάει στο πολυδιαφημιζόμενο, «νεόδμητο» τότε, πάρκο του Ιγνάτιου Καϊτεζίδη, στη Μαλακοπή. Αμέσως μετά, του είχα στείλει sms του κατά τα άλλα καθόλα ικανού Δημάρχου: φτιάξε κυλικείο θα συντηρείς το πάρκο από τους καφέδες, φτιάξε κιόσκι για σκιά των σκυλογονέων, βάλε γρασίδι γιατί σε χώμα και πέτρες δε λέει, ωραίες οι διπλές πόρτες αλά ροντέο για να μη φεύγουν τα άτιμα, μήπως να διαχωρίζαμε δύο χώρους για μικρά και μεγάλα σκυλιά; Αλλά Ιγνάτιε, κατέληγα, είναι πολύ μικρό!

Όμως μιλούσαμε για το ενταύθα Πάρκο Σκύλων, στο ύψος της Συνδίκα. Σε μεγάλο ποσοστό φταίνε οι κατά τα άλλα καθόλα ικανοί και αυτοί αρχιτέκτονες Cuomo-Νικηφορίδης.

Στα χιλιόμετρα που εκτείνεται η νέα παραλία, το dog park καταλαμβάνει ένα αστείο ποσοστό τετραγωνικών. Δείτε στο Instagram τα σκυλοπάρκα σε άλλες πόλεις, σε άλλες χώρες, σε άλλους κυριολεκτικά «πλανήτες».

Υπάρχουν gazebo αναρριχητικών για διακριτικότητα με παγκάκια για άστεγα ερωτοτροπούντα ζευγαράκια, υπάρχει ροδώνας, υπάρχουν και γούρνες χωρίς νερό-για συντριβάνια μάλλον προοριζόταν, υπάρχει ο,τι μπορείς να φανταστείς ΑΛΛΑ υπάρχει μόνον χώμα στο 2Χ2 (υπερβάλλω) πάρκο! Γύρω τριγύρω η βλάστηση οργιάζει, άλλο «απεριποίητο» κεφάλαιο αυτό, γύρω τριγύρω τα δίποδα ζώα πετούν όλα όσα δεν πρέπει να πετάξουν, γύρω τριγύρω υπάρχουν χώροι που κανείς δεν επισκέπτεται ακόμη και τις ανοιξιάτικες Κυριακές, γιατί η έκταση είναι τε-ρά-στι-α αλλά για να τρέξει ελεύθερη η Λούνα, ο Μαξ, ο Ράντυ, η Κοκό δεν τους περίσσευαν τα τ.μ.

Επίσης, μια χούφτα ευρώ δεν τους περισσεύουν του Δήμου Θεσσαλονίκης από όλα αυτά που μαζεύουν μοιράζοντας αφειδώς πρόστιμα, για να καθαρίσουν επιτέλους αλλά και για να βάλουν κάγκελα σε όλους τους υπόλοιπους καταπράσινους χώρους που στέκονται αχρησιμοποίητοι για να πάμε τα αγαπημένα μας κατοικίδια…

Τη μαζέψαμε τη δόλια και μετά την αφήναμε λίγα μέτρα να μυρίσει τα χαμομηλάκια, με την ψυχή στο στόμα γιατί υπάρχει και ο ποδηλατόδρομος καταμεσής, βλέπεις και όλοι οι αθληταράδες ποσηλάτες νομίζουν οτι είναι ο Αϊρτον Σένα σε ποδήλατο!

Βάζουμε Δήμαρχε ένα στοίχημα; Τα κατοικίδια και οι γονείς τους είναι περισσότεροι από τους ποδηλάτες. Και οι σκυλογονείς ψηφίζουν…

thessnews.gr
Κατηγορίες:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

[blogger] [facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget