Το Ισραήλ «μπήκε» στη Γάζα: Χερσαία επίθεση με άρματα μέσα στη νύχτα (VIDEO)




Μετά την «στοχευμένη επιδρομή» τα στρατεύματα εγκατέλειψαν την περιοχή και επέστρεψαν στη βάση τους

Για το επόμενο στάδιο του πολέμου που είναι μια χερσαία επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας προετοιμάζονται οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις (IDF) οι οποίες δημοσιεύσαν βίντεο στο οποίο φαίνονται για πρώτη φορά ισραηλινά τανκς να πραγματοποιούν εισβολή στη βόρεια Γάζα.

Σύμφωνα με τις Ισραηλινές Δυνάμεις, κατά τη διάρκεια της νύχτας πραγματοποίησαν «στοχευμένη επιδρομή» στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας με δυνάμεις πεζικού και τανκς. Όπως υποστηρίζουν, τα στρατεύματα έπληξαν πολυάριθμους τρομοκράτες, υποδομές και θέσεις εκτόξευσης κατευθυνόμενων αντιαρματικών πυραύλων της Χαμάς.



Βίντεο από την χερσαία εισβολή:

Ο Ισραηλινός Στρατός αναφέρει ότι η επιδρομή είναι μέρος της προετοιμασίας της συνοριακής περιοχής για τα «επόμενα στάδια του πολέμου». Μετά την «στοχευμένη επιδρομή» τα στρατεύματα εγκατέλειψαν την περιοχή και επέστρεψαν σε ισραηλινό στάδιο, αναφέρει ο IDF.

Όπως μετέδωσε το ραδιόφωνο του ισραηλινού στρατού την Πέμπτη, επρόκειτο για μια «σχετικά μεγάλη» χερσαία εισβολή, υποδεικνύοντας ότι ήταν η μεγαλύτερη εισβολή από τότε που το Ισραήλ άρχισε να συγκεντρώνει δυνάμεις έξω από τον θύλακα πριν από μια προγραμματισμένη πλήρους κλίμακας εισβολή. Από τότε που ξέσπασε η σύγκρουση στις 7 Οκτωβρίου, οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις έχουν πραγματοποιήσει αρκετές εισβολές για να ερευνήσουν τις θέσεις της Χαμάς και να συλλέξουν πληροφορίες για ομήρους.

Σύμφωνα με τον απεσταλμένο του ΣΚΑΪ στο Ισραήλ, Σταύρο Ιωαννίδη, η αστραπιαία αυτή εισβολή είναι η πρώτη χερσαία επιχείρηση και έχει ως σκοπό την εξουδετέρωση των θυλάκων αντίστασης που πιθανόν θα αντιμετωπίσουν τα στρατεύματα όταν ξεκινήσει η επιχείρηση. Σκοπός είναι να δημιουργήσουν μια ζώνη που δεν θα υπάρχει κίνδυνος για τα στρατεύματα του Ισραήλ όταν ξεκινήσει η χερσαία επιχείρηση ώστε να μπαίνουν στασικά στον αστικό ιστό.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου διαμήνυσε σε διάγγελμά του πως ο ισραηλινός στρατός ετοιμάζεται για τη χερσαία επιχείρηση στη Λωρίδα της Γάζας.Το Ισραήλ συνέχισε να χτυπά στόχους στη Λωρίδα της Γάζας καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας χθες, καθώς αξιωματούχοι δήλωσαν ότι εξακολουθούν να προετοιμάζονται για μια επερχόμενη χερσαία εισβολή, χωρίς να δώσουν χρονοδιάγραμμα. Η Χαμάς εκτόξευσε μπαράζ ρουκετών προς το κεντρικό και νότιο Ισραήλ το βράδυ της Τετάρτης.

Πηγή: skai.gr

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

[blogger] [facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget