«Δεν μας σταματάει τίποτα» το μήνυμα Νετανιάχου - Εντείνονται οι βομβαρδισμοί σε στόχους της Χεζμπολάχ



×
Φωτογραφία: ΑΠΕ


«Μπαράζ» επιθέσεων εξαπολύει ο ισραηλινός στρατός σε στόχους της Χεζμπολάχ στον Λίβανο.


Μετά τους συναγερμούς που ενεργοποιήθηκαν στη βόρεια περιοχή, κάποιες ρουκέτες αναχαιτίστηκαν και άλλες έπεσαν σε ανοιχτές περιοχές.



Εκπρόσωπος των IDF δήλωσε ότι «εντοπίστηκαν αρκετές εκτοξεύσεις από το λιβανέζικο έδαφος προς το ισραηλινό έδαφος. Οι IDF επιτίθενται σε μια σειρά από στόχους της τρομοκρατικής οργάνωσης Χεζμπολάχ στο λιβανέζικο έδαφος


Νετανιάχου: «Είμαστε αποφασισμένοι να πετύχουμε τον στόχο του πολέμου, τίποτα δεν θα μας σταματήσει»


Ο πρωθυπουργός Μπινιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι «βρισκόμαστε στη μέση της εκστρατείας, είμαστε στα περίχωρα της πόλης της Γάζας και προχωράμε μπροστά με αποφασιστικότητα. Είμαστε αποφασισμένοι να επιτύχουμε τον στόχο του πολέμου, που είναι να νικήσουμε τη Χαμάς - δεν πρόκειται να σταματήσουμε».

Και πρόσθεσε: «Αυτή η νίκη δεν περιλαμβάνει μόνο μια πολεμική προσπάθεια, αλλά και τη διατήρηση της εθνικής και οικονομικής ανθεκτικότητας και είμαστε αποφασισμένοι να βοηθήσουμε όλους».
Ο Νετανιάχου δεν ενέκρινε την εισαγωγή καυσίμων στη Γάζα

Παρ όλο που νωρίτερα, απαντώντας σε ερωτήσεις του Τύπου, ο αρχηγός του επιτελείου των IDF αντιστράτηγος Χέρζι Χαλέβι, δήλωσε ότι «θα επιτραπεί η εισαγωγή καυσίμων για χρήση στα νοσοκομεία εάν και όταν αυτά τελειώσουν», ο πρωθυπουργός Μπένταμιν Νετανιάχου δεν συμφώνησε.



Συγκεκριμένα είχε δηλώσει:

«Δεν έχουμε φέρει καύσιμα σε αυτό το σημείο. Ελέγχουμε καθημερινά την κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας. Εδώ και πάνω από μια εβδομάδα, μας λένε ότι τα καύσιμα στα νοσοκομεία θα τελειώσουν, και δεν έχουν τελειώσει. Θα δούμε πότε θα έρθει η μέρα [που θα τελειώσουν. Όταν έρθει αυτή η μέρα], τα καύσιμα θα μεταφερθούν, με επίβλεψη, στα νοσοκομεία και θα κάνουμε τα πάντα για να διασφαλίσουμε ότι δεν θα φτάσουν στις υποδομές της Χαμάς και δεν θα εξυπηρετήσουν τους πολεμικούς στόχους [της Χαμάς]».

Σε ένα τελευταίο σχόλιο, λέει ότι για χάρη της ισραηλινής ασφάλειας, της περιφερειακής σταθερότητας και του καλού των κατοίκων της Γάζας, «δεν θα είναι σωστό η Χαμάς να παραμείνει στον έλεγχο της Γάζας. Ποιος θα είναι εκεί; Αυτό θα το αφήσουμε για άλλες συζητήσεις».


Σύμφωνα με αμερικανικές εκτιμήσεις, η Χαμάς κατέχει περίπου το 40% των 500.000 λίτρων καυσίμων στη Γάζα.
Σειρήνες ηχούν στο βορρά καθώς οι IDF χτυπούν τη Χεζμπολάχ

Οι σειρήνες εισερχόμενων πυραύλων ηχούν στο Kiryat Shmona, το Margaliot και τη Manara, κοντά στα σύνορα με το Λίβανο.

Οι συναγερμοί έρχονται καθώς οι IDF λένε ότι πλήττουν τοποθεσίες της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο σε απάντηση προηγούμενων επιθέσεων με ρουκέτες.
Χεζμπολάχ: «Χρησιμοποιήσαμε επανδρωμένα αεροσκάφη γεμάτα εκρηκτικά»

Η Χεζμπολάχ δηλώνει ότι χρησιμοποίησε δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη γεμάτα με εκρηκτικά για να επιτεθεί σε θέση διοίκησης του ισραηλινού στρατού στα αμφισβητούμενα αγροκτήματα Σεμπάα

Σε ανακοίνωσή της, η λιβανέζικη οργάνωση ανέφερε ότι τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη ήταν γεμάτα με «μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών και έπληξαν τους στόχους τους».

Η επίθεση σηματοδότησε την τελευταία ανταλλαγή πυρών μεταξύ της υποστηριζόμενης από το Ιράν ομάδας και του Ισραήλ από την έναρξη του πολέμου στις 7 Οκτωβρίου.



dnews.gr 

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

[blogger] [facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget