«Πράσινο φως» από το Ισραήλ στη συμφωνία για την απελευθέρωση των ομήρων, «ο πόλεμος δεν έχει τελειώσει»




Η κυβέρνηση του Ισραήλ δέχθηκε τη συμφωνία για την απελευθέρωση των ομήρων της Χαμάς, με τον πρωθυπουργό της χώρας, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, να ανακοινώνει το πλαίσιό της.


«Οι όμηροι θα απελευθερωθούν σταδιακά, ο πόλεμος δεν θα σταματήσει μετά την κατάπαυση του πυρός», αναφέρει ο πρωθυπουργός του Ισραήλ για την συμφωνία του Ισραήλ με τη Χαμάς για την απελευθέρωση ομήρων.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, ανακοίνωσε ότι θα γίνει σταδιακή απελευθέρωση των ομήρων, σχετικά με τις διαπραγματεύσεις Ισραήλ και Χαμάς, ενώ ξεκαθάρισε ότι ο πόλεμος δεν θα τελειώσει μετά την κατάπαυση του πυρός.

Παράλληλα, σχολιάζοντας την πρόταση που έχει πέσει στο τραπέζι και που πρέπει να εγκριθεί από το Ισραήλ, δήλωσε ότι η ισραηλινή κυβέρνηση είναι αντιμέτωπη με μια δύσκολη απόφαση, «αλλά είναι η σωστή απόφαση».

«Οι επικεφαλής ασφαλείας υποστηρίζουν πλήρως την απόφαση και λένε ότι η συμφωνία θα επιτρέψει να προετοιμαστεί για τη συνέχιση των μαχών», είπε σύμφωνα με την ΕΡΤ.



Επίσης, είπε ότι Τζο Μπάιντεν βοήθησε στη βελτίωση της συμφωνίας ώστε να συμπεριλάβει περισσότερους ομήρους.

Η συμφωνία προβλέπει απελευθέρωση 50 Ισραηλινών ομήρων, εκ των οποίων οι 30 θα είναι παιδιά, αλλά και μια σύντομη κατάπαυση του πυρός στη Γάζα. Ωστόσο, οι τελικές λεπτομέρειες παραμένουν άγνωστες μέχρι στιγμής.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ τόνισε ότι μέρος της συμφωνίας θα περιλαμβάνει πρόσβαση από τον Ερυθρό Σταυρό στους ομήρους που θα παραμείνουν στα χέρια της Χαμάς στη Γάζα, μαζί με την παροχή φαρμάκων σε αυτούς, όπως αναφέρουν τα ισραηλινά ΜΜΕ.

dnews.gr

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

[blogger] [facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget