Μειώνουν τιμές και δέσμευση στα μπλε σταθερά τιμολόγια ρεύματος





Ακόμη πιο ανταγωνιστικό γίνεται το μπλε τιμολόγιο ρευμάτος τον Φεβρουάριο: Μειώνεται τόσο η τιμή της κιλοβατώρας όσο και η «κλειδωμένη» διάρκεια του συμβολαίου


Αισιοδοξία εμπνέουν οι τελευταίες εξελίξεις στην αγορά ενέργειας, καθώς οι καταναλωτές θα πληρώσουν τον Φεβρουάριο φθηνότερα το ρεύμα σε όλα τα «χρωματιστά» τιμολόγια, εξαιτίας της συνεχιζόμενης αποκλιμάκωσης των τιμών φυσικού αερίου και χονδρεμπορικής ρεύματος, αλλά και την ενίσχυση του ανταγωνισμού με το «πράσινο» κοινό τιμολόγιο.

Την ώρα που αναμένεται η τροποποίηση για τα σταθερά «μπλε» τιμολόγια - που θα μπορούν πλέον να έχουν και χρονική διάρκεια μικρότερη των 12 μηνών - οι πάροχοι καταρτίζουν ήδη τα τιμολόγιά τους 6μηνης και 8μηνης διάρκειας για τον Φεβρουάριο - σε τιμές μάλιστα που θα είναι ακόμη και κάτω από τα 11 λεπτά η κιλοβατώρα.

Όπως σημειώνεται στην Καθημερινή, ο ανταγωνισμός στα σταθερά τιμολόγια αναμένεται να ενταθεί τον Φεβρουάριο καθώς τα προθεσμιακά συμβόλαια φυσικού αερίου και χονδρεμπορικής ρεύματος διαμορφώνονται σε τιμές που μπορούν να στηρίξουν λιανική τιμή γύρω στα 11 λεπτά η κιλοβατώρα.

Για κάποιους δε παρόχους που θα επιλέξουν επιθετική πολιτική η τιμή μπορεί να βρεθεί ακόμη και πολύ κάτω από τα 11 λεπτά.



Σημειώνεται, ωστόσο, πως οι καταναλωτές επιλέγοντας «μπλε» θα πρέπει να γνωρίζουν ότι απαλλάσσονται μεν από την «αγγαρεία» αναζήτησης του φθηνότερου τιμολογίου ανά μήνα, αλλά ταυτόχρονα αναλαμβάνουν το ρίσκο να μην επωφεληθούν από μια περαιτέρω αποκλιμάκωση των τιμών αφού για να μετακινηθούν θα πρέπει να πληρώσουν ρήτρα πρόωρης αποχώρησης.


dnews.gr

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

[blogger] [facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget