Καταδίκη κυκλώματος ναρκωτικών που δρούσε στο ΑΠΘ




Με ποινές φυλάκισης έως 15,5 έτη και χρηματικές ποινές μέχρι 100.000 ευρώ, καταδικάστηκαν συνολικά 50 άτομα που κρίθηκαν ένοχοι για συμμετοχή στο κύκλωμα ναρκωτικών που λειτουργούσε στο πανεπιστημιακό κέντρο της Θεσσαλονίκης και στις πλατείες Ροτόντας και Ναυαρίνου.

Η δίκη ολοκληρώθηκε σήμερα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης μετά από πολυήμερη ακροαματική διαδικασία. Οι κατηγορούμενοι είχαν αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού και η δίκη είχε αναβληθεί πολλές φορές.

Οι περισσότεροι κατηγορούμενοι δεν παρευρέθηκαν στη δίκη, με αποτέλεσμα να κριθούν ένοχοι μόλις 11 από τους 60 εμπλεκόμενους. Κυρίως υπήκοοι της Αλβανίας, οι καταδικασθέντες κατηγορήθηκαν για εγκληματική οργάνωση και διακίνηση ναρκωτικών εντός πανεπιστημίου.

Από τους 50 καταδικασθέντες, 47 τιμωρήθηκαν με φυλάκιση από 6 έτη και 9 μήνες έως 15,5 χρόνια, ενώ τρεις κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν ως χρήστες ναρκωτικών. Επιβλήθηκαν επίσης χρηματικές ποινές 50.000 και 100.000 ευρώ.

Οι καταδικασθέντες που κρίθηκαν με πρόσκαιρες ποινές φυλάκισης δεν θα έχουν αναστέλλουσα δύναμη στην εκτέλεση της ποινής. Άμεσα μετά την καθαρογράφησή τους θα θεωρούνται φυγόποινοι και θα οδηγηθούν στις φυλακές.

Η εξάρθρωση του κυκλώματος έγινε μετά από πολύμηνες έρευνες. Η αστυνομία είχε καταγράψει καθημερινά τις κινήσεις των κατηγορουμένων στο πανεπιστημιακό κέντρο μέσω φωτογραφικού και βιντεοληπτικού υλικού. Τα κέρδη του κυκλώματος ανέρχονταν στις 75.000 ευρώ καθημερινά.


Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

[blogger] [facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget