Το παιδικό χωριό SOS στο Πλαγιάρι επισκέφτηκε ο Μιχάλης Μπεκίρης και έφτιαξε λαμπάδες με τα παιδιά




Στις πασχαλινές εκδηλώσεις με τα παιδιά που διαμένουν στις δομές των Παιδικών Χωριών SOS στο Πλαγιάρι, συμμετείχε ο Διευθυντής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Μακεδονία, Μιχάλης Μπεκίρης.

Ενημερώθηκε για τις δράσεις του φιλανθρωπικού σωματείου από τον Διευθυντή της Δομής στη Θεσσαλονίκη, Ηλία Δροσάκη, ο οποίος αναφέρθηκε σε προγράμματα όπως τα παιδικά χωριά, οι στέγες νέων, ο ξενώνας βρεφών, τα κέντρα στήριξης παιδιού και οικογένειας, και τα κέντρα μαθησιακής υποστήριξης που λειτουργούν σε όλη την Ελλάδα. Έγινε ειδική αναφορά στα προγράμματα ανάδοχης και υιοθεσίας, τα οποία θεωρούνται ως βασικοί παράγοντες για τη σωστή συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών.

Στη συνέχεια, ο κ. Μπεκίρης επισκέφθηκε ένα από τα σπίτια του παιδικού χωριού και συνομίλησε με τη μαμά SOS και τα παιδιά που φιλοξενούνται εκεί. Συζήτησαν τις συνθήκες διαβίωσης, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, αλλά και τους δεσμούς που δημιουργούν μεταξύ τους. Ο κ. Μπεκίρης ενημερώθηκε επίσης για την καθημερινότητά τους, τα ενδιαφέροντά τους και τους στόχους τους.

Στη συνέχεια, στην αίθουσα αναψυχής του κέντρου, ο Διευθυντής του Πρωθυπουργικού Γραφείου κατασκεύασε λαμπάδες και πασχαλινά καλάθια μαζί με τα παιδιά. Τα παιδιά στόλισαν τις δημιουργίες τους με πολύχρωμες κορδέλες και αυγά. Αμέσως μετά, ο ίδιος συμμετείχε στην τέλεση του ευχελαίου στον ιερό ναό του Αγίου Σπυρίδωνα που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του χωριού.

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

[blogger] [facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget