Θεσσαλονίκη: Ενισχύονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις στο αεροδρόμιο "Μακεδονία"




"Έρχεται δύσκολο καλοκαίρι", προειδοποιεί ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Κώστας Γιούτικας. Με την κλιματική κρίση στο προσκήνιο, η προετοιμασία της Πολιτικής Προστασίας και της Πυροσβεστικής για την επερχόμενη αντιπυρική περίοδο έχει γίνει πιο επίπονη από ποτέ. Οι υψηλές θερμοκρασίες ακόμη και πριν την έναρξη του καλοκαιριού, μαζί με τον ήπιο χειμώνα, έχουν τεθεί σε κόκκινο συναγερμό όλες τις σχετικές αρχές.

Οι εργασίες για την ασφάλεια του Σέιχ Σου και την πρόσβαση στο δάσος, σε συνδυασμό με τα έργα του Flyover, βρίσκονται στην κορυφή των προτεραιοτήτων.

"Τα μετεωρολογικά στοιχεία δείχνουν ότι θα αντιμετωπίσουμε ένα ανησυχητικό καλοκαίρι. Ολόκληρος ο χειμώνας είχε ελάχιστες βροχοπτώσεις. Έχει προγραμματιστεί συνάντηση μεταξύ Τροχαίας και αναδόχου των έργων του Flyover για να συντονιστούν, προκειμένου η Πυροσβεστική να ξέρει τα μονοπάτια προς το Σέιχ Σου, σε περίπτωση ανάγκης", επισημαίνει ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Κώστας Γιούτικας.

Από την 1η Μαΐου, θα ενεργοποιηθούν πτητικά μέσα στο αεροδρόμιο Μακεδονία. Αρχικά, θα λειτουργήσουν δύο σταθερά ραντάρ ύψους δέκα μέτρων, συνδεδεμένα με την Πυροσβεστική, και ένα φορητό ραντάρ.

Τα τμήματα ευθύνης των εθελοντικών ομάδων που θα περιπολούν με οχήματα στο Σέιχ Σου από την 1η Μαΐου έχουν ήδη καθοριστεί και δηλωθεί στην Πυροσβεστική.

Τα δάση Ωραιοκάστρου, Σιθωνίας, Κασσάνδρας, Άγιο Όρος, Όλυμπος, Παγγαίο και Βέρμιο βρίσκονται στο επίκεντρο των προσπαθειών για την αντιπυρική προστασία στην Κεντρική Μακεδονία.

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

[blogger] [facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget