Πέντε Επιτάφιοι θα συναντηθούν για πρώτη φορά στην πλατεία Αριστοτέλους τη Μ. Παρασκευή.





Την Μ. Παρασκευή στις 9 το βράδυ, πρόκειται να γίνει η συνάντηση των πέντε Επιταφίων στο κέντρο της πόλης.
Αυτή η πρωτοβουλία προέρχεται από την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης με την υποστήριξη του δήμου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της προσπάθειας του δήμου να προωθήσει τη Θεσσαλονίκη ως τουριστικό προορισμό για το Πάσχα.

Οι Επιτάφιοι που θα συναντηθούν προέρχονται από πέντε διαφορετικούς Ιερούς Ναούς στο ιστορικό κέντρο της πόλης: της Του Θεού Σοφίας, του Αγίου Γρηγορίου Παλαμά, της Παναγίας Χαλκέων, της Αγίας Θεοδώρας και του Αγίου Νικολάου του Τρανού.

Η Μητρόπολη ανακοίνωσε:

"Το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής, στις 3 Μαΐου 2024 στις 9.00 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά η συνάντηση Επιταφίων από διάφορους Ιερούς Ναούς του ιστορικού κέντρου στην Πλατεία Αριστοτέλους.

Αυτή η εκδήλωση είναι μέρος της προσπάθειας να αναβιώσουν οι πιστοί τα γεγονότα της Μεγάλης Εβδομάδας και να προβληθεί η πόλη μας ως θρησκευτικός προορισμός.

Η εκδήλωση υποστηρίζεται από τον Δήμο Θεσσαλονίκης, ενώ ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεος θα προεδρεύσει στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά και θα προσεύχεται κατά την Ακολουθία του Όρθρου του Μεγάλου Σαββάτου στις 7:00 μ.μ. Στη συνέχεια, θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου στην πλατεία Αριστοτέλους.

Καλούνται όλοι να παραβρεθούν σε αυτή την ιδιαίτερη πνευματική εκδήλωση."


Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας.

[blogger] [facebook]

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget